Ioan Dordoi

Descriere

Ioan Dordoi a deschis lăzile de zestre ale țăranilor din Ardeal, luând din ele cele mai reprezentative cântece populare, cu scopul de a le face cunoscute ascultătorilor, prin gasul sau cald, împreună cu veselia care l-a făcut atât de îndrăgit de către public.

Născut la Dej, la 18 iulie 1972, tânărul cântăreț a simțit că trebuie să facă cunoscută întregii țări frumusețea folclorului ardelenesc de pe Valea Someșului, care a creat atât de multe perle ale cântecului popular, adăugând cu fiecare an câte un strat de sidef pe moștenirea lăsată urmașilor.

Debutul artistului în lumea cântecului popular a fost îndrumat de către Tiberiu Morariu, la Casă Municipală de Cultură din Dej, iar numeroasele distincții pe care le-a primit la festivalurile de muzică din țară au confirmat că Ioan Dordoi a pornit pe drumul cel bun.

Din palmaresul său fac parte Premiul I la Festivalul “Mureș pe marginea ta”, Premiul I la Festivalul “Narcisa de aur” și Marele Premiu la Festivalul “Pe marginea Dunării”, dar adevărată recunoaștere vine din partea ascultătorilor, solistul primind numeroase invitații la petreceri de nuntă și concerte.

Din repertoriul autentic ardelenesc pe care Ioan Dordoi îl prezintă cu mândrie și bucurie publicului fac parte melodiile “Într-un sat lang-o fântână”, “Da Doamne în cine-i da”, “Crâșmărița de nu mi-ar fi dragă”, “Soacră fir de mătrăgună” și “Bănuită-i mândră mea”, inspirate din cotidianul simplu, plin de spiritualitate și tradiție al țăranilor din Ardeal.

Dedicarea pentru păstrarea cântecului popular nealterat și interpretările pline de emoție și pasiune, i-au câștigat solistului un loc aparte în sufletele românilor, fiind unul dintre artiștii apreciați la nuntă, botez sau alte evenimente importante din viață, pentru atmosfera caldă și încărcată de voia bună pe care o creează.

Sursa: http://www.ioandordoi.ro/biografie/

Discografie

Videoclipuri

 

 

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top