Adrian Stanca

Descriere

Interpretul de muzică populară și directorul Casei de Cultură din Buziaș, Adrian Stanca s-a născut la 7 noiembrie 1970 și are ani frumoși în slujba cântecului popular.

Un artist complet și un om împlinit, Adrian Stanca oferă cu generozitate publicului, flori de cântec ”din dor de Banat”.

Cu rădăcini în Maramureșul istoric pe linie paternă, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli, dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românești.

De-a lungul timpului, Adrian Stanca, a colaborat cu numeroși colegi de breaslă cucerind sufletele iubitorilor de melos popular prin cântece interpretate în duet cu Liliana Laichici, Nicoleta și Andreea Voica, Tiberiu Ceia, Ana Munteanu, Carmen Popovici Dumbravă, Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Petrică Stoian Mâțu și mulți alții.

În repertoriul acestuia se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere.

Pe lângă iubirea pentru cântul popular, interpretul bănățean este foarte dedicat familiei și mândru de fetele sale, cărora le-a dedicat o piesă, ”Fetele lui tata”.

Este imposibil să stai jos când Adrian Stanca este pe scena, fiecare piesă a sa umple atât ringul de dans, cât și sufletele consumatorilor de act artistic, acesta fiind un artist complet, prin prezență, ținută, cântec și conexiunea cu publicul.

Adrian Stanca și-a înscris numele în galeria de aur a interpreților de cântec popular, iubiți și apreciați în întreaga țară și dincolo de hotarele acesteia și datorită faptului că este un fost colaborator emblematic al Ansamblului Ciocârlia din București.

 

 

Discografie

  • Viața-n cântec mi se trece
  • Mi-s născut să înving în viață
  • Măi bade ficior frumos
  • Colindele Românilor
  • Cântări bănățene v-aduc iar cu drag

Videoclipuri

 

 

 

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top