Daria Gadea

Descriere

Daria Gadea, o tanara cu un glas si o acuratete incredibila care interpreteaza muzica folclorica din zona Maramuresului.

S-a perfectionat cu ajutorul tatalui sau care este artist instrumentist la Opera Română și profesor de taragot la Academia de Muzică

Crescuta la bunici in Grosi, a preluat atat de la tatal sau cat si de la bunica sa, iubirea fata de muzica si zona, iar astazi putem spune ca Daria e una dintre tinerele voci despre care o sa tot auzim.

Interviu

Cum vă numiţi şi de unde proveniţi?
Ma numesc Daria Gâdea. M-am nascut pe 3 martie 1997 si am 22 ani. M-am născut la Cluj, însă verile mi le-am petrecut la Groși, de unde au fost bunicii mei, și unde s-a născut tatăl meu.

Ce gen de muzică/artă stăpâniţi?
Muzica populară. Cânt din mai multe zone folclorice și îmi place foarte mult.

Care sunt atuurile dumneavoastră?
Sunt o persoană iubitoare, protectoare cu cei din jurul meu și plină de viață.

Care sunt planurile dumneavoastră de viitor în ce priveşte cariera?
Vreau să înregistrez câteva albume de muzică populară și de colinde. Să îmi îmbogățesc repertoriul, să particip la emisiuni tv și să mă perfecționez în continuare.

Care a fost momentul din cariera dumneavoastră când v-ați simțit cea mai împlinita?
Momentele în care primesc mesaje de la oamenii care mă ascultă mă fac să mă simt împlinită. De asemenea, momentul în care am înregistrat melodii compuse de mine, m-a făcut să mă simt împlinită.

 Dar un moment de cumpănă, dificil?
Momentele dificile sunt atunci când trebuie să cânți la un eveniment sau spectacol, iar în sufletul tău este tristețe. Oamenii nu trebuie să își dea seama prin ce treci tu. Meseria de artist trebuie să arate publicului doar bucurie, veselie și stare de bine. Mascarea trăirilor din viață reprezintă ceva dificil.

Ce este cel mai important în viaţă, pentru dumneavoastră?
Părinții sunt cei mai importanți din viața mea. Ei îmi dau puterea și dorința de a merge pe drumul cântecului și datorită lor am început să cânt și să mă perfecționez.

 Cine este/a fost modelul dumneavoastră în viaţă?
Primul model a fost tatăl meu, artist instrumentist la Opera Română și profesor de taragot la Academia de Muzică. Pe urmă, am început să îndrăgesc mai mulți artiști din lumea muzicii.

Ne divulgaţi o parte din hobby-urile dumneavoastră?
Îmi place să dansez, am făcut dansuri mai mulți ani, însă am renunțat în momentul în care nu m-am mai putut împărți cu timpul. Iarna, îmi place să schiez.

Dacă nu aţi fi ales calea artistică, în ce domeniu credeţi că aţi fi făcut performanţă?
Mi-ar fi plăcut să fiu dirijor de cor. Altă meserie nu știu dacă mi s-ar fi potrivit.

Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!
                     Daria Gadea

Video


Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top