Aurel Tămaș

Descriere

Un artist, un om al muzicii populare și al muzicii ușoare, clujean venit din mediul rural, tradițional, credincios, foarte dedicat activităților ce le desfășoară, dar mai ales un adevărat mare român, acesta este Aurel Tămaș. S-a născut în 16 aprilie 1961 într-o familie tradițional ardelenească în Borșa, județul Cluj, iar în prezent este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din România.

O carieră de succes este și premiată pe măsură, 2 discuri de aur și unul de platina fac din Aurel Tămaș un artist complet. Mai mult decât atât, interpretul se mândrește cu premii la Festivale Internaționale, împreuna cu tot grupul, dar cel mai mare premiu pentru el este: “faptul că lumea te ascultă, te iubește.”

Interviu

Cum vă numiți + nume de scenă și de unde proveniți?

Aurel Tămaş, născut pe 16 Aprilie 1961 în Borșa de Cluj. Unii îmi spun Franc Sinatra din Ardeal, alții Manolo Escobar de România iar alții Relu ori Aurică.

 

Ce gen de muzică/artă stăpâniți?

Cantautor cu stăpânire pe muzică tradițională, ușoară și romanță.

 

Care sunt atuurile dumneavoastră?

Ambiția și perseverența, pliate pe o sensibilitate moștenită de la mama Anuța.

 

Care sunt planurile dumneavoastră de viitor în ce privește carieră?

Planurile sunt în derulare, precum noile piese de populară și ușoară. Mă gândesc la o rebrenduire și reașezare conform cu ce se așteaptă consumatorul de muzică care mă cunoaște, cu speranța să nu dezamăgesc.

 

Ce este cel mai important pentru dumneavoastră în viață?

Cel mai important e să fiu sănătos, să fac bine celor din jurul meu și atâta timp cât Dumnezeu mi-a dat acest dar, să mai eman stări oamenilor și marelui public fără de care nu exiști ca și cantautor.

 

Cine este/a fost modelul dumneavoastră în viață?

Nu am neapărat un model. Îmi plac oamenii care fac bine semenilor lor, care iubesc frumosul acestei lumi și care oricât de sus ar ajunge, nu uită de unde au plecat.

 

Ne divulgati o parte din hobby-urile dumneavoastră?

Sunt un iubitor de tradiții, de tot ce în decursul istoriei acest neam a creat, iubesc natura și creația Dumnezeiască. Îmi place să cunosc alte neamuri și culturile lor. Recunosc că am plăcerea să fac parte dintr-o grupă de oameni care au ca extrapreocupări, vânătoarea, respectiv prima îndeletnicire umană de pe acest pământ.

 

Dacă nu ați fi ales calea artistică, în ce domeniu credeți că ați fi făcut performanță?

Cred că puteam fi un bun fermier, bun pomicultor sau un bun viticultor. Din ce mă cunosc, fiind un ambițios, cred că puteam crea plus valoare în orice domeniu.

 

Citatul / sloganul /expresia cu care va identificați.

Am mai multe: „Să trăiți că trebuiți!”; „Să va fiarbă oală!”; „Pița unsă”; „Să va iubească Dumnezeu!”.

Discografie

  • Aurel Tămăș (Roton, 1998)
  • Trup de vânt (Digital Dark Vision, 1999)
  • Ce-o avea lumea cu mine (Roton, 2003)
  • Noapte bună, mamă! (Roton, 2003)
  • Furtuni de vise (Roton, 2005)
  • Pentru inimă, suflet, minte (Glas Transilvan, 2017)

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top