Ioan Seleşi

Descriere

Aproape un jumătate de veac, sălăjeanul Ioan Seleşi a străbătut toată ţara, susţinând spectacole de folclor şi umor alături de mari artişti români. Pe Ioan Seleşi îl vedem în spectacole, la zilele comunelor şi a oraşelor, în calitate de prezentator şi umorist.

 

 „După prestaţia fiecărui artist, spun câte o glumiţă. Împletesc spectacolele ca să nu fie seci. Eu fac două feluri de umor: umorul popular, cu texte din graiul popular, care pentru români este foarte important, însă este uitat, şi umorul-creaţie literară. Nu fac politică. Primarii se schimbă tot la patru ani, eu rămân.”

 

Spune că a ajuns artist din întâmplare. „La 16 ani eram ucenic la Hunedoara. Am dorit să mă fac strungar. Dar pentru că nu erau posturi în anul în care am absolvit eu, am lucrat ca frizer la brigada artistică. Pe urmă am făcut liceul la seral. O secretară de partid din Braşov a avut ideea să promoveze artişti din rândul muncitorilor. Am fost aleşi nouă oameni din toată ţara şi ne-au dus la pregătire la Institutul de Teatru „I.L Caragiale”, din Bucureşti, unde l-am avut la profesor pe celebrul actor Dem Rădulescu”, îşi aminteşte cu drag Seleşi.

...

"Mă simt împlinit când sala aplaudă la glumele mele minute în şir, până mi se ridică părul pe mână  de emoţie. Mă consider un artist împlinit, cu excepţia faptului că nu am reuşit să fac avere."

...

Umoristul Ioan Seleşi este unul dintre oamenii lângă care nu poţi rămâne abătut mai mult de 5 minute. Umorul nativ, experienţa unei vieti traite in cursul a doua regimuri politice diferite si turnee sustinute alaturi de mari artisti ai scenei romanesti au creat unul dintre cei mai talentati maestrii de ceremonii (staroste/grăitor/prezentator), iar  programele sale artistice sunt apreciate la orice eveniment, fie nuntă sau spectacol.

"Jumatate de buletin de la Zalău”, cum il caracteriză Nicu Constantin pe Ioan Seleşi, a prezentat peste 3.000 de evenimente de-a lungul carierei sale, fiind unul dintre artiştii care îi putea face să râdă până şi pe cei mai înzestraţi colegi de scenă.

 

sursa: https://ioanselesi.ro/

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top