Rabă (Claudiu Racz)

Descriere

Claudiu Iosif Racz, cunoscut mai bine sub numele de scenă Rabă este un actor român de comedie. Este originar din Turda și este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori de comedie neaoșă, ardelenească, ai anilor 1990.

A terminat Facultatea de Mecanică din Cluj, unde s-a înscris în brigada BUM (Brigada de Umor "Mecanică"), care era brigada artistică oficială a facultății. În această perioadă ținea câte 6 spectacole pe an în Cluj.

După Revoluție a devenit șeful brigăzii BUM și s-a ocupat de membrii trupei până în 1996, când a participat în emisiunea de divertisment „Știrile de sâmbăta asta” de la TVR Cluj. În cadrul emisiunii „Știrile de sâmbăta asta”, a făcut echipă cu Rozalia Rus (Rozi, soția personajului „Rabă”, pe care îl domina).

Din toamna lui 2002 emisiunea s-a mutat la Antena 1, unde a continuat până în 2003. În 2005 a fost cooptat din nou într-un serial de comedie, „Burlacii”, un sitcom pe TVR 1, făcând parte dintre personajele principale în primele 6 episoade.

Porecla „Rabă” a dobândit-o la vârsta de 14 ani, când a salvat un cioban de la moarte sigură din fața unui TIR pe care scria RABA.

Pe lângă actorie, Rabă cântă și muzică etno, de petrecere, și face videoclipuri la piese. Jaga jaga, un videoclip conceput integral de el ca și regie și interpretare a avut milioane de vizualizări, la fel de urmărită fiind pe YouTube și ,,Ardeleanca și americanul”, piesă cântată de el:

,,Mi-am făcut o carieră și în muzică, mă mai duc și la nunți de staroste, le mai și cânt și am piese din-astea antrenante de joacă lumea de își rup papucii!”

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top