Sava Negrean Brudaşcu

Descriere

Sava Negrean Brudașcu, este o interpretă de muzică populară ardelenească.
În repertoriu are în special piese din zona Sălajului, fiind născută în satul Buciumi. A fost deosebit de apreciată mai ales pentru cântecele patriotice (“Doamne ocrotește-i pe români”, “Noi suntem români” etc.). Un cunoscut cântec al său este “Mă cunosc că-s sălăjancă”.
In satul ei natal, Sava Negrean Brudașcu a învățat să cânte în corul bisericii. A iubit muzica din prima clipă, iar apoi a cântat-o împraştiind în jurul său bucurie, căldură și linişte.
Doamna cântecului ardelenesc împletește cu măiestrie seriozitatea și corectitudinea cu un talent necontestat realizând astfel, de-a lungul anilor, un repertoriu bogat și variat.
În ceea ce privește cariera sa, Sava Negrean Brudașcu își dorește să ia parte la spectacole și evenimente cât mai variate și să bucure sufletele spectatorilor cu repertoriul patriot, dânsa fiind o iubitoare a tot ceea ce este frumos românește.
Întrebată despre modelul său în viață, Sava Negrean Brudașcu, ne-a dezvăluit că nu a avut un model în trecut și nici în momentul de față nu are un model, în schimb și-a canalizat toată energia și puterea în propria carieră pentru a devenii propriul său model, după cum spune și dânsa ”eu sunt creația mea, modelul meu pe scenă”. Mai departe de talentul muzical, Sava Negrean Brudașcu, a muncit foarte mult pentru cariera sa, pentru repertoriu și pentru prezența scenică. Fire muncitoare fiind, consideră că ar fi performat în aproape orice domeniu, dacă nu ar fi avut voce.

Întreaga viață și carieră și-o ghidează după un citat foarte vechi și cunoscut: ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”, fapt care demonstrează seriozitatea și corectitudinea în abordarea situațiilor.
Toată munca și talentul doamnei cântului ardelean, Sava Negrean Brudașcu au fost încununate cu un disc de aur pentru albumul ”Dorul meu și dragostea”.

Discografie

Albums

Sava Negrean - Tăt Așa Zice Dorul album art Tăt Așa Zice Dorul ‎(LP, Album) ElectrecordElectrecord EPE 01289, EPC 01289 1977
Sava Negrean - Mă Cunosc Că-s Sălăjană album art Mă Cunosc Că-s Sălăjană ‎(LP, Album) Electrecord ST-EPE 02091 1982
Sava Negrean - Așteaptă-mă Dor, Că Vin album art Așteaptă-mă Dor, Că Vin ‎(LP, Album) Electrecord ST-EPE 03150 1987
Sava Negrean - Doamne Ocrotește-i Pe Români album art Sava* / Veta* - Doamne Ocrotește-i Pe Români  Electrecord 1991
Sava Negrean - Supăratu-i Omu' Doamne album art Supăratu-i Omu' Doamne ‎(Cass, Album) Sonex Records MC SR 0116 66279 1997
Sava Negrean - Dorule, Nu Fi Nebun album art Dorule, Nu Fi Nebun  Sonex Records 1998
Sava Negrean - Dorul Meu Și Dragostea album art Dorul Meu Și Dragostea ‎(CD, Album) EuroMusic (4) 9655-4 2009
Sava Negrean - Românie, Românie album art Românie, Românie ‎(CD, Album) EuroMusic (4) 9773-4 2015
Sava Negrean - Mândră Floare-i Norocu' album art Mândră Floare-i Norocu' ‎(Cass, Album) Sonex Records non Unknown

Compilations

Sava Negrean - Mă Cunosc Că-s Sălăjană	 album art Mă Cunosc Că-s Sălăjană (Cass, Comp) Electrecord STC 00629 1990

Videoclipuri

 

 

 

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top