Angelica Flutur

Descriere

Angelica Flutur, tezaur folcloric sucevean de pe dealul Ciumârna este o artistă foarte iubită atât de către public, cât și de către colegi. Primul cânt popular l-a ascultat de la mama sa, iar copil fiind a început să iubească folclorul românesc. Chipul gingaș și vocea suavă completează perfect imaginea tinerei bucovinence care împrăștie în jurul ei calmitate, bunăstare, disciplină și respect.

Maestru George Sîrbu i-a făcut o descriere peste care nu putem trece:

” ... și a fost să se nască aprope de Cer.
Cu suflet dăruit... apoi a tins și mâna dreaptă, să mângâie lumina stelelor...

Angelica Flutur... aici, în satul de lângă smerit-înaltul altar al Moldoviței bucovinene.

Tot aici i s-a dat din buna lumină a soarelui și dreptei cărări a urcușului și o mângâie Lucrul

Harului Cel bun cu o rază a Maicii. Apoi, atinsă ea de Calda

Purtare Cerească, este trimisă cu lucrul său în lumea

Pământului... spre a înmulți și a dărui din darul ei cel bun:

Doamne mult ajută-i!”

 

Personalitatea sa este caracterizată de simplitate și multă iubire, simplitate pe care o afișează prin hobby-urile sale, plimbarea prin văi și pe crestele munților pentru a culege fragi, iar iubirea pentru familia sa este nemărginită, orice lucru pe care Angelica Flutur îl face, îl face din dragoste pentru familia sa.

Cele trei albume ale sale reprezintă rodul muncii sale, dar și talentul necontestat, fiind inițiată în carieră de către regretata Mărioara Murărescu. Angelica Flutur este exemplu viu că orice talent, oricât de bun ar fi, el trebuie să fie muncit și trudit.

Interviu

Cum vă numiţi, care este numele de scenă şi de unde proveniţi?

Pîslariu-Flutur Angelica este numele meu, iar lumea mă cunoaște drept Angelica Flutur și vin din satul meu Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței, Suceava, mai bine zis din Bucovina.

 Ce gen de muzică/artă stăpâniţi?

Dintotdeauna mi-a plăcut muzica populară, mai ales că din gura mamei am auzit-o prima data, tocmai de aceea cânt cântece populare și îmi dedic timpul acestei pasiuni!

Care sunt atuurile dumneavoastră?

Lumea mă cunoaște după imaginea pe care o prezint oriunde sunt invitată, cu două codițe, catrință scurtă, opincile și bine-înțeles bundița cu prim negru de miel. Pe lângă imagine, vocea cred că mă reprezintă. 

Care sunt planurile dumneavoastră de viitor în ce priveşte cariera?

De-obicei nu-mi fac planuri, dar îmi doresc să continui pe acest drum al cântecului așa cum am început! Sper să reușesc și să nu mă abat indifferent de vremurile în care trăim!

Care a fost momentul decisiv în cariera dumneavostră?

Au fost multe momente în care am mai trecut un pag al vieții și al carierei mele care încet se forma. Unul dintre aceste momente a fost atunci când am cunoscut-o pe regretata Mărioara Murărescu, apoi diferite concursuri, prima apariție TV și multe altele!

Care a fost momentul din cariera dumneavoastră când v-ați simțit cel mai împlinit?

Nu pot descrie în cuvinte emoția trăită la primul meu concert de la Suceava unde lansam albumul musical cu nr. 3 ”Pe obcini în Bucovina” în care mi-au fost alături familia, prieteni, colegi și mulți oameni care îmi apreciază munca!

Dar un moment de cumpănă, dificil?

Cu mulți ani în urmă, din mintea mea de copil am supărat-o pe regretata M. Murărescu, credeam în acel moment că se sfârșește cariera mea care abia prinsese puțină formă, acel moment pot spune că a fost unul foarte delicat și chiar o cumpănă din viața mea de artist.

Ce este cel mai important în viaţă, pentru dumneavoastră?

Clar, Familia!

 Cine este/a fost modelul dumneavoastră în viaţă?

Mama este modelul meu în tot și toate!

 Ne divulgaţi o parte din hobby-urile dumneavoastră?

De când am familia mea și nu mai locuiesc la Ciumârna trebuie să recunosc că urcatul muntelui la părinți a devenit un hobby, deoarece urcam des cu mașina și pe jos foarte rar sau mai bine zis niciodată! De aceea îmi place să merg pe jos, să admir natura, să merg la cules de hribi, fragi și afine! Prefer fragii mai mult deoarece murdăria de la fragi se curăță cu o spălare pe mâini pe când cea de la afine nu se curăță într-o săptămână!

Dacă nu aţi fi ales calea artistică, în ce domeniu credeţi că aţi fi făcut performanţă?

Mi-ar fi plăcut să fiu educatoare sau învățătoare, dar poate și polițistă sau habar nu am… o meserie să fi fost lider…

Expresia care vă motivează: 

Absolut, ”Răbdarea se răsplătește” care îmi aparține!

Discografie

Am reușit să înregistrez trei albume muzicale de care sunt foarte mândra și mă bucur că nu sunt anonime, lumea cunoaște cel puțin un cântec din fiecare CD!

”Sus pe muntele Ciumârna”

”Sa iubesti o suceveanca”

”Pe obcini în Bucovina”

Videoclipuri
Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top