Daniela Condurache

Descriere

Daniela Condurache este o iubita interpreta de muzica populara, din zona Moldovei. Indragita pentru vituozitatea cu care isi reprezinta originea, Daniela Condurache s-a nascut pe data de 23 mai in localitatea Stancesti, judetul Botosani.

Rep: Care credeţi că este secretul muzicii populare de a fi iubită şi astăzi la fel ca înainte?

- Respectul pentru public este un lucru esenţial. Dacă îi cânţi unui om din suflet, acest lucru se transmite, se simte. Eu sunt un om extrem de emotiv. Mă impresionează orice este sensibil, orice gest, candoarea unui copil, mă impresionează bătrânii foarte mult.

La fiecare apariţie televizată mă îmbrac cu lucruri create de mine. Mă bucur că am participat şi la emisiuni care mi-au creionat personalitatea, nefăcând ceea ce ştiu eu mai bine, să cânt, ci orice altceva, gătind sau fiind victima vreunei farse. Acesta a fost un barometru pentru mine, pentru că, fiind lider de audienţă la aproape toate emisiunile la care am participat, înseamnă că publicul mă iubeşte. De aceea mă străduiesc să fac lucruri valoroase.

Rep: Cum vă amintiţi momentul de debut al carierei dumneavoastră?

- Exploziv. Prima apariţie a mea la televiziune a fost în 1975, când am luat premiul la concursul „Maria Tănase”. A fost o competiţie acerbă şi o comisie extraordinară, foarte exigentă.”

Intregul intreviu:

https://taifasuri.ro/index.php/taifasuri/la-taifas/5081-daniela-condurache-intr-un-fel-regret-ca-nu-am-copii-nr330-sapt21-27-iul-2011

 

 Cu fiecare melodie Daniela ne poartă în toaca lui Stefan pentru a ne oferi cu glasul ei generos “cânticul” molcom si şugubăţ al moldoveanului. Daniela Condurache aduce bucurie şi lumină în inimile noastre, ale iubitorilor de vers popular, ale românilor.

-REDACTOR MUZICAL-

EUGENIA FLOREA

 

In anul 2009, Daniela Condurache a fost numita cetatean de onoare a comunei Mihai Eminescu.

Cat priveste repertoriul cantaretei, amintim melodii indragite precum: “Haida, haida, mai, Mihai”, “La gardu cu hartapele”, “Frunza Verde si-o Fraguta”, “Unde-i joc’, “Hai, flacai, din toata tara”, “Polcuta”, etc.

Discografie

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top