Grigore Gherman

Descriere

Tânărul interpret Grigore Gherman, s-a născut la Cernăuți, pe meleagurile Ucrainei în 23 iunie 1987.

La vârsta de 12 ani urca pentru prima dată pe scenă alături de  orchestra Valea Prutului din Cernăuți. 

De-a lungul vieții și-a dorit să își dezvolte cariera în muzica folclorică și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București, secția Compoziție Muzică Ușoară și Facultatea de Litere, Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității „Yurii Fedkovici” din Cernăuți.

Iubitor de autentic și frumos, adică de valorile care definesc un artist, Grigore Gherman este un artist complex, în ciuda tinereții și mărturisește că întotdeauna când apare în fața celor care-l ascultă are niște reguli de la care nu face rabat niciodată.

Sunt multe reguli. Multe. În primul rând nu cânt ce mi se cere, cânt ce aleg eu și ce simt. Nu apar în fața oamenilor nespălat pe păr sau nebărbierit, nu fac rabat. Nu apar în orice fel de cămașă. E important să fie pe placul meu, degeaba e frumoasă dacă nu mă simt relaxat în ea. O altă regulă: nu îmi place să cânte CD-ul pentru mine. Avem și noi zile mai puțin bune, mă refer la soliști, când vocea e obosită, dar și atunci prefer să cânt, să nu fac playback, astfel simt momentul cântării, este momentul meu de suflet, în care fac ce-mi place și mă face fericit”, a declarat artistul, pentru SuceavaLive.

Cu un bogat bagaj de cunoștințe despre ceea ce înseamnă muzica populară autentică, dar și cu o imensă dragoste pentru copii, Grigore Gherman este astăzi și profesor de pian și canto pentru 40 de copii, la o școală privată din București.

sursa: https://suceavalive.ro/grigore-gherman-artistul-care-a-cucerit-inimile-romanilor-lucreaza-la-noi-proiecte-muzicale-inedite/

 

Discografie

  • Grigoraș din Bucovina (2015)
  • Crenguță de brad, la ferești domnești (2016)
  • Aici, în România (2017)

Interviu

 Ce gen de muzică/artă stăpâniţi?
Îmi este drag să cânt muzică populară, dar nu mă dau înlături nici de la muzica ușoară!
Care sunt atuurile dumneavoastră?

Tinerețea! 🙂

 Care sunt planurile dumneavoastră de viitor în ce priveşte cariera?
Îmi doresc să cânt, să fiu mai mereu pe scenă, în mijlocul publicului, iar unul dintre obiectivele mele pe viitor este să lansez un nou album.

Cine este/a fost modelul dumneavoastră în viaţă?
Nu am avut un model, mi-am dorit să mă dezvolt natural pe baza talentului meu prin muncă și dedicare interioară!

Ne divulgaţi o parte din hobby-urile dumneavoastră?
Îmi place pianul și poezia, dar pentru a mă relaxa uneori merg la înot, însă călătoriile îmi aduc multă liniște și bogăție sufletească.

 Dacă nu aţi fi ales calea artistică, în ce domeniu credeţi că aţi fi făcut performanţă?
Îmi place mult să fiu în contact cu publicul, să fiu în mijlocul semenilor mei, deci o altă variantă ar fi fost jurnalismul.

Social media

Galerie

 

 

 

 

 

Videoclipuri

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top