Constatin Enceanu

Descriere

Constantin Enceanu este un simbol al muzicii populare oltenești născut la dată de 16 februarie 1964 în satul Vișina Nouă, undeva aproape de Dunăre.

Dragostea pentru muzică a moștenit-o de la mama sa care a fost talentată, însă părinții acesteia nu au lăsat-o să plece la București să-și urmeze visul și astfel ea a vrut să-i ofere fiului său șansa pe care ea nu a putut-o avea.

Tânărul interpret a cântat de mic la serbările școlare, iar în clasa a VIII-a a participat la Cântărea României și a câștigat premiul al treilea pe țară. A urmat apoi Liceul Energetic din Craiova și în același timp a absolvit și cursurile Școlii Populare de Artă din Craiova.

Între anii 1985 și 1991 a participat la 19 concursuri și festivaluri din țară, câștigând diverse premii însă în anul 1991 a câștigat premiul I la Corabia de aur și la festivalul Maria Tănase din Craiova. Tot în același an a înregistrat 5 piese, iar în anul următor a avut înregistrări la radio și a colaborat cu Televiziunea Română. Doamna Florentina Satmari a fost prima redactoare care l-a încurajat, iar cu dânsa a și colaborat Constantin Enceanu.

În urmă unui concurs, în anul 1992, acesta a fost angajat la Ansamblul Maria Tănase ca solist vocal, iar de atunci până în prezent este membru al acestui ansamblu alături de care a susținut o serie de turnee în străînătate în Grecia, Iran, Egipt si multe alte tări.

În repertoriul sau, întâlnim balade, doine, hore și sârbe. Printre albumele artistului se mai numără și: “Drag mi-e când mai vin pe acasă”, “Multă lume mă vorbește”, “Cine e oltean că mine” și multe altele.

Sursa: https://www.radiodi.com/2017/08/25/biografia-celebrului-artist-constantin-enceanu/

Discografie

În 1994 - Electrecord - “A naibii de mândruliţă” .
În 1997 - Electrecord - “Stai cu mine, omule, să-ţi cânt”
În 1999 - “Cine e oltean ca mine”
În 2001 - “Multă lume mă vorbeşte”.
În 2003 - “De mic am fost om cinstit”
În 2007 - “Din Izverna-n Vişina”.
În 2008 - Oltenia Star Music Production - “Drag mi-e când mai vin pe acasă”.

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top