Ovidiu Homorodean

Descriere

Ovidiu Homorodean, o voce din tinutul hunedorenilor, care ajunge să fie cunoscut şi apreciat în toate colţurile ţării. Are la suflet muzica populara iar la evenimente mai canta si muzica usoara.

Provine dintr-o familie iubitoare de folclor, o familie în care doineşte frumosul, unde muzica este pusă la locul ei de cinste. A moştenit dragostea pentru folclor de la parinţii lui, în special de la tatăl său, iar la vârsta de 16 ani şi-a făcut curaj şi a făcut primii paşi în lumea folclorului autentic.

Este un familist convins, încearca sa îmbine armonios viata profesionala cu cea de artist, tratând cu seriozitate fiecare aparitie în fata Marelui Public.

 

Interviu

 Cum vă numiţi, care este numele de scenă şi de unde proveniţi?
Mă numesc Homorodean Ovidiu Nicolae . Numele meu de scenă este Ovidiu Homorodean și sunt născut pe data de 25.08.1987 în localitatea Orăștie, județul Hunedoara.

 Ce gen de muzică/artă stăpâniţi?
Cânt cam orice gen muzical cu mare plăcere, dar cel mai aproape de sufletul meu este muzica populară cu care m-am și făcut remarcat.

 Care sunt atuurile dumneavoastră?
Sunt un om corect, simplu, muncitor, care este oricând dispus să ofere o mâna de ajutor, foarte ambițios să își atingă scopul și să își realizeze toate obiectivele propuse.

 Care sunt planurile dumneavoastră de viitor în ce priveşte cariera?
Nu prea obișnuiesc să îmi fac planuri de viitor, dar ca fiecare dintre noi am și eu vise. Visul meu este să pot să ajung cât mai sus pe scara ierarhică a folclorului românesc. Să aduc în casa și sufletul oamenilor multe melodii care să le fie pansament în orice moment.

Care a fost momentul decisiv în cariera dumneavostră?
Eu consider că momentul decisiv in cariera mea a fost participarea la concursul Moștenitorii organizat de TVR sub egida Tezaur Folcloric realizat de regretata Marioara Murărescu, apoi diferite concursuri, prima apariție TV și multe altele!

Ce este cel mai important în viaţă, pentru dumneavoastră?
Familia mea este cea mai importantă în viața mea. Ei îmi dau puterea și dorința de a merge pe drumul cântecului și datorită lor am început să cânt și să mă perfecționez.

Cine este/a fost modelul dumneavoastră în viaţă?
Modelele mele în viață sunt părinții mei.

 Ne divulgaţi o parte din hobby-urile dumneavoastră?
Atunci când am timp liber îmi place să citesc, să joc fotbal şi să merg la vânătoare.

 Dacă nu aţi fi ales calea artistică, în ce domeniu credeţi că aţi fi făcut performanţă?
Eu practic sunt pe două “fronturi” pe lângă cariera artistică, eu lucrez și în administrația publică, dar în sufletul meu rămane pentru totdeauna scena şi publicul.

Cei ce îmi ascultă muzica, îmi stăpânesc sufletul.

Discografie

2006 - album aniversar cu laureatii - Festivalului de la Mamaia

2010 - Fetele din Orăștie împreuna cu orchestra Jidvei Romania

2014 - Din Romos la Orăștie

Videoclipuri

Social media

Galerie


 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top