Alexandru Brădăţan

Descriere

Este un tânăr solist de muzică populară extrem de apreciat în zona Bucovinei, precum şi în întreaga ţară. El este un promotor al Bucovinei şi al tradiţiilor din zonă pe care le promovează prin cântec.

Născut la data de 9 iunie 1989, Alexandru Brădăţan este unul dintre cei mai apreciaţi solişti de muzică populară din noul val de cântăreţi de muzică folclorică din ţara noastră. De când s-a născut, el a locuit în Gura Humorului, un orăşel din judeţul Suceava. Acesta a crescut într-o familie de oameni simpli, având un frate mai mare cu şase ani de zile.

„De multe ori, mă gândeam ce aş fi cântat dacă mă năşteam în altă parte sau într-o altă zonă. Cred că Dumnezeu îşi alege oamenii şi îi pune în locul potrivit. Faptul că m-am născut în Bucovina, pentru mine reprezintă ceva aparte, este locul care mi se potriveşte cel mai bine din toată ţara pentru că este o zonă bogată în tradiţii, în folclor şi este o zonă care păstrează aceste valori. Pentru toţi soliştii din zonă, faptul că suntem din Bucovina reprezintă un mare atu pentru că avem o bogăţie extraordinară şi doar de noi depinde dacă ştim să o punem în valoare, pentru că aici avem peisaje de poveste, cântece minunate, port cum nu prea vezi în ţară, dar ne-a dat şi oameni cu care putem face aceste lucruri”, a declarat Alexandru Brădăţan.

Sursa: adev.ro/pdlp4v

Discografie

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top