Viorica Macovei

Descriere

Inca de la varsta de 11 ani si-a etalat calitatile vocale pe scena, fiind descoperita de catre prof. Ica Popovici, preluata si pregatita ulterior de catre Maria Macovei.

Zecile de participari la festivalurile nationale si internationale de folclor, i-au adus foarte multe premii si trofee, captand astfel atentia si beneficiind de sprijinul specialistilor din domeniu (Eugenia Florea, Elise Stan, Marioara Murarescu). La vasta de 16 ani, se infaptuia adevaratul debut artistic tv, in cadrul emisiunii “O vedeta populara”, realizata cu mult profesionalism de catre Elise Stan, apoi au urmat nenumarate aparitii tv si emisiuni radio. De la debut pana in prezent, interpreta si-a lansat 4 albume, ce cuprind peste 60 de melodii, colaborand cu cei mai renumiti dirijori din tara si din Republica Moldova. In paralel cu activitatea artistica, Viorica si-a cultivat si veleitatile de moderator si prezentator tv, fiind gazda anumitor emisiuni tv si evenimente folclorice (prezentator “Cerbul de Aur”, Festivalul “Mamaia”, Festivalul “Callatis” si altele).

In 2008, a avut marea onoare de a fi invitata in calitate de interpret, la summit-ul NATO, ce a avut loc la Palatul Parlamenului. A cantat de nenumarate ori la evenimente organizate de institutii reprezentative ale statului roman, avand ca invitati diplomati si sefi de stat. In 2009 a cantat la intalnirea primarilor de capitale din Europa, organizata la Bucuresti. Pe langa aceste evenimente, interpreta a efectuat nenumarate turnee in Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie, Maroc, Cipru, etc. Toate aceste lucruri o fac sa se simta mai aproape si mai apreciata de catre publicul larg.

Sursa: https://gazetamuzicantilor.ro/2018/02/09/biografie-viorica-macovei-gazeta-muzicantilor/

Discografie

Videoclipuri

Social media

Galerie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top