Descriere

Nașterea Domnului reprezintă un moment de speranță, de bucurie și de veselie pentru poporul nostru. Vestirea acestei sărbători se încunună prin frumoasele și deosebitele colinde populare. Aceste cântări sunt sfinte și ne îmbucură sufletele prin faptul că ne oferă ocazia să fim mai aproape de cei dragi și să ne cunoaștem mai bine vecinii. Când vedem copiii pe ulițele satului mergând din casă în casă să vestească Nașterea Domnului, sufletele sunt inundate de speranță și de emoție. Ne dorim ca poporul român să nu piardă această frumoasă tradiție, tocmai de aceea ne îndreptăm și noi către origini, către satul tradițional, mai exact Borșa de Cluj. Aceștia ne-au primit cu sprijinul Primăriei Borșa și al Consiliului Local Borșa.

Cine sunt cei care vor urca pe scena?

????Aurel Tămaş

Un artist, un om al muzicii populare și al muzicii ușoare, clujean venit din mediul rural, tradițional, credincios, foarte dedicat activităților ce le desfășoară, dar mai ales un adevărat mare român, acesta este Aurel Tămaș.

 

????Marius Ciprian Pop

Familist convins şi propovăduitor al credinţei şi al moralei creştine, Marius Ciprian Pop a renunţat la veşmintele preoţeşti pentru a putea cânta. Dar, aşa cum spune chiar el, credinţa o poartă în suflet, pentru că aceasta, la fel ca şi muzica, sunt pentru el un mod de viaţă.

 

 

????Amalia Chiper Iurian

Printre mulți soliști de muzică populară care au făcut cinste folclorului din zona etnografică a Câmpiei Transilvane este și Amalia Chiper Iurian. A îmbrățișat și meseria de realizator și prezentator TV al matinalului „Faină-i viața, dimineața!” la postul Someș TV din Cluj-Napoca, în perioada 2013-2015.

 

????Mihaela Grindean

Mihaela Grindean e o solistă pentru care muzica face parte din sufletul său, pentru că de fiecare dată când interpretează o melodie încearcă – și reușește - să atingă sufletele celorlalți prin harul ei nativ.

Artista a început să cânte de mică, dinainte de a învăța să vorbească, iar muzica a fost și a rămas pentru Mihaela o modalitate de a le aduce bucurie oamenilor, cărora le dăruiește, de fiecare dată, o parte din bucuria sa interioară, izvorâtă din plăcerea de a împărtăși talentul cu care a înzestrat-o divinitatea.

????Alexandra Cristea

Alexandra Todoruţ, e o tânără solistă din zona Ardealului, cu un deosebit bun simţ care îl simţim chiar şi în melodiile pe care ea le interpretează.

Stăpâneşte atât muzica uşoară cât şi muzica populară. E singura voce feminină alături de care Aurel Tămaş a înregistrat o melodie, intitulată "La crâşmuliţa din deal".

 

 

????Emil Floare

În prezent, Emil Floare e student la 3 forme de învățământ, e cântăreț bisericesc și membru al unui grup coral, Axios. Prin toate aceste activități, el încearcă să se formeze pe deplin ca om și să își găsească adevărata cale, care să îl facă să se simtă împlinit.

 

 

 

 

????Călin Merca și colindătorii

Canta in corul de barbati Axios si recent a facut inconjurul internetului impreuna cu colegul sau din cor Emil Floare, cu care a cantat "Vin colindatorii" la Manastirea Dumbrava.

 

 

 

 

????Grupul de colindători ai Școlii gimnaziale Borșa

????Bandasii de la Cluj

Sunt grupul de instrumentisti care il acompaniaza pe indragitul artist Aurel Tamas, la fiecare eveniment sau spectacol. Grupul este compus din 6 instrumentisti: Adrian Cristea la clapa, Gabriel Budian la Saxofon, Gheorghe Tamas la taragot, Claudiu Marincean la saxofon si clarinet, Paul Morar la vioara si Flaviu la chitara.

 

????prezentator: Ioan Selesi

Umoristul Ioan Seleşi este unul dintre oamenii lângă care nu poţi rămâne abătut mai mult de 5 minute. Umorul nativ, experienţa unei vieti traite in cursul a doua regimuri politice diferite si turnee sustinute alaturi de mari artisti ai scenei romanesti au creat unul dintre cei mai talentati maestrii de ceremonii (staroste/grăitor/prezentator), iar  programele sale artistice sunt apreciate la orice eveniment, fie nuntă sau spectacol.

 

Video

Social media

Galerie

Posts created 10

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top