COVID-19 l Cum să-i facem faţă?

Mesajul nostru

Dragi români din diaspora,
Am fost de multe ori alături de voi prin intermediul spectacolelor organizate in comunitățile voastre, am venit sa va aducem o părticică din România in Italia, Spania sau Germania. Înțelegem ca mulți dintre voi ați rămas pe drumuri și trebuie sa veniți acasa, haideți, dar va rugam asumați-va carantina și auto-izolarea. Declarați de unde veniți, lăsați autoritățile sa va ajute, respectați procedurile de protecție atât pentru voi, cât și pentru noi ceilalți. Ați plecat de aici pentru un trai mai bun, ați venit aici pentru ajutor, nu vă războiți cu jandarmi sau autoritățile chiar dacă nu beneficiați de un tratament corect sau considerați ca vi se face o nedreptate, e clar ca autoritățile sunt depășite și nu știu in toate cazurile ce e de făcut, dar totuși ei sunt printre cei mai expuși și tocmai de aceea trebuie respectați!
Declarați de unde veniți și asumați-va procedurile de protecție!!!
___________________________________________

Dragi români,
Indiferent dacă sunteți localnici sau din diaspora vă rugăm sa fiți raționali, nu este un moment bun sa împrăștiem ura și discriminare, sa generalizam situațiile unor iresponsabili. Da, acei iresponsabili și inconștienți sunt un subiect de discutie, sunt un exemplu negativ și sunt de condamnat. Păstrați-vă calmul, raționamentul și nu va lăsați manipulați de niște postări din social media. Cumpărați cele necesare pentru 1 săptămâna aceia dintre voi care puteți sta acasa și care puteți sa va autoizolați, dar nu cumpărați doar pentru ca “trebuie sa avem”, “cine știe dacă mai găsesc peste 2 zile”. Cei care puteți sa stati acasa, stati acasa, citiți, uitati-va la filme, relaxați-va, faceți ceva pentru voi, bucurați-vă de timpul petrecut alături de cei dragi, după care tânjeam cu toții în zilele normale cu probleme cotidiene. Aveți nevoie de socializare, folosiți tehnologia, avem atâtea metode prin care putem sa fim alături de cei dragi, de prieteni, colegi sau rude. Este greu și înfricoșător ceea ce se întâmpla, dar asta nu doar din cauza acestui virus, ci și din cauza panicii create, panica creata tot de noi, iar acest lucru ne face mai vulnerabili atât fizic, cât și psihic. Vulnerabilitate ne face slabi și ușor manipulabili, nu permiteți asta! Sterilizati-va mâinile și obiectele cu dezinfectant, iar sufletele cu rugăciune!
Stați acasă, informați-vă, dar nu vă îmbâxiți doar cu știri și nu răspândiți ură și discriminare!!!
___________________________________________
Dragi politicieni,
Indiferent de culoarea voastră politică, de ideologie sau principiile pe care le propagați, nu faceți jocuri politice, strategii și planuri “de cucerire” pe fondul acestei situații de criză! Este cel mai josnic și nesimțit lucru posibil și mai ales când acesta se întâmpla așa “pe fața” in speranța că “gloata” e la rând la cumparaturi sau este orbită de frică. Fiți oameni și fiți un exemplu pentru fiecare dintre noi respectând procedurile de protecție, respectati-va și respectați-ne! Informați-ne corect si transparent și sprijiniți la gestionarea crizei! Nu creați mai multă panic!
____________________________________________
RESPECT pentru toți cei din prima linie:
Medici, asistente medicale, infirmiere, farmaciști, jandarmi și polițiști, angajații magazinelor şi toți cei care sprijiniți depășirea acestei situații!

Speram că finalul acestei crize să ne găsească mai uniți, mai puternici și mai responsabili!

Doamne, ajuta-ne!

#stamacasa
#asumati
#firesponsabil
#roagate
#protejeazate
#nutepanica

Social media

Posts created 10

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top